/Catalonia/Iglesia

Ermita de Santa Maria de la Torre

Diseminado Afores, 21, 25574 Alins, Lleida, España

Ermita de Santa Maria de la Torre
Iglesia
4.3
15 reseñas
8 comentarios
Indicaciones de orientación
H89H+4H Alins, España
invarquit.cultura.gencat.cat
Reportar ubicación
Reclama esta ubicación
Share
Escribe una reseña
La Tinta Tattoo
La Tinta Tattoo2 años atrás
Un sitio bonito donde parar puedes remojarte en el río en verano
Pilar Pla Gomez
Pilar Pla Gomez2 años atrás
Simple, pero bonita
Sebastià Grinyó Martí
Sebastià Grinyó Martí2 años atrás
(Traducido por Google) Santa María de la Torre es una antigua iglesia románica del entorno del pueblo de Àreu, en el término municipal de Alins, en la comarca del Pallars Sobirà. Es un edificio de una sola nave, con un ábside orientado a levante en la cabecera. La orografía actual del terreno que rodea la iglesia dificulta el estudio exterior de las características del ábside, paramentos y tipologías de las ventanas.

(Original)
Santa Maria de la Torre és una antiga església romànica de l'entorn del poble d'Àreu, en el terme municipal d'Alins, a la comarca del Pallars Sobirà. És un edifici d’una sola nau, amb un absis orientat a llevant a la capçalera. L’orografia actual del terreny que envolta l’església dificulta l’estudi exterior de les característiques de l’absis, els paraments i, les tipologies de les finestres.
Marc Aguado i Jordana.
Marc Aguado i Jordana.2 años atrás
(Traducido por Google) Iglesia de una sola nave con ábside semicircular al este cubierto con bóveda de cuarto de esfera, precedido por un pequeño presbiterio con bóveda de cañón. La nave es dividida en dos tramos construidos en diferentes momentos, el primero con bóveda de cañón, y el segundo, ampliación posterior, con cubierta de madera a dos vertientes, actualmente derrumbada. A poniente y descentrada respecto al eje de la fachada se encuentra la puerta integrada por tres arquivoltas en degradación, la más exterior decorada con un zigzag incisa, la central con esferas y lisa la interior. Las arquivoltas descansan en impostas y capiteles lisos. De las columnas adosadas a los montantes, sólo quedan algunos fragmentos. Debajo del piñón se abre una diminuta ventana geminada. El aparato es de sillares irregulares de losa y sillares bien tallados de piedra pómez los arcos de ventanas y puerta. El paramento de la puerta es rebozado con mortero de cal. El sector de la puerta presenta un mayor refinamiento respeta el resto del edificio. Hay que considerar este edificio como una obra propia de las formas que tomado la arquitectura del siglo XII en los valles altos. Al norte está adosada un borda que hace pensar que se trata de una antigua dependencia. Frente mismo, al otro lado de río y de la carretera, encontraba situada la Farga de Santa María.

(Original)
Església d'una sola nau amb absis semicircular a l'est cobert amb volta de quart d'esfera, precedit per un petit presbiteri amb volta de canó. La nau és dividida en dos trams construïts en diferents moments, el primer amb volta de canó, i el segon, ampliació posterior, amb coberta de fusta a dues vessants, actualment ensorrada. A ponent i descentrada respecte al eix de la façana es troba la porta integrada per tres arquivoltes en degradació, la més exterior decorada amb una ziga-zaga incisa, la central amb esferes i llisa la interior. Les arquivoltes descansen en impostes i capitells llisos. De les columnes adossades als muntants, sols en resten alguns fragments. Sota mateix del pinyó s'obre una diminuta finestra geminada. L'aparell és de carreus irregulars de llosa i carreus ben tallats de pedra tosca als arcs de finestres i porta. El parament de la porta és arrebossat amb morter de calç. El sector de la porta presenta un major refinament respecta la resta de l'edifici. Cal considerar aquest edifici com una obra pròpia de les formes que pres l'arquitectura del segle XII a les valls altes. Al nord hi ha adossada un borda que fa pensar que es tracta d'una antiga dependència. Enfront mateix, a l'altre costat de riu i de la carretera, trobava situada la Farga de Santa Maria.
Charly M119 CabCon
Charly M119 CabCon2 años atrás
(Traducido por Google) Muy guapo, Pero falta más información

(Original)
Molt maco, Pero manca mes informació
Marina Carol Torrents
Marina Carol Torrents2 años atrás
(Traducido por Google) Capilla románica, paisaje muy bucólico

(Original)
Capella romànica, paisatge molt bucòlic
Pau Ferré Gavarró
Pau Ferré Gavarró2 años atrás
(Traducido por Google) Paisajes recomendables.

(Original)
Paisatges recomenables.
Sobre el terreny
Sobre el terreny2 años atrás
Lugares recomendados