/Catalonia/Iglesia católica

Iglesia de Sant Salvador

Plaça de l'Església, 1, 43151 Els Pallaresos, Tarragona, España

Iglesia de Sant Salvador
Iglesia católica
4.4
7 reseñas
7 comentarios
Indicaciones de orientación
57G9+3R Els Pallaresos, España
+34 977 63 72 36
arquebisbattarragona.cat
Reportar ubicación
Reclama esta ubicación
Share
Escribe una reseña
Alejandro Garcia Gutierrez
Alejandro Garcia Gutierrez2 años atrás
Si es la de pallaresos muy bien,si es otra no lo se
Sebastià Grinyó Martí
Sebastià Grinyó Martí2 años atrás
(Traducido por Google) Sant Salvador dels Pallaresos es un monumento protegido como bien cultural de interés local. Los altares laterales y el sagrario son del arquitecto modernista Josep Maria Jujol. Su frontis se encuentra enlucido y pintado de amarillo; está adornado con varios esgrafiados decorativos alrededor del óculo de lo alto, del rosetón, de las ventanas y de la hornacina.

(Original)
Sant Salvador dels Pallaresos és un monument protegit com a bé cultural d'interès local. Els altars laterals i el sagrari són de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol. Els seu frontis es troba arrebossat i pintat de groc; està ornat amb diversos esgrafiats decoratius al voltant de l'òcul del capdamunt, de la rosassa, de les finestres i de la fornícula.
Jose Antonio Marmol
Jose Antonio Marmol2 años atrás
(Traducido por Google) Altura del campanario22.54DescripciónAltitud: 125 metros.
Iglesia neoclásica consagrada en 1796 y reconstruida después de las destrucciones sufridas en 1936. Consta de una nave de cuatro tramos desiguales cubierta con una bóveda de lunetos sobre tres arcos torales de medio punto; una imposta moldurada y un friso de dentículos recorre toda la base de la bóveda; por debajo de ella bajan pilastras de capitel compuesto adosadas a los pilares cuadrados que sostienen los arcos formeros de medio punto que separan la nave de los pasillos laterales. El presbiterio recto tiene bajo la imposta unas rinconeras que le dan el aspecto poligonal; encima hay una vuelta de cuarto deshielo bellamente pintada. El corazón con una balaustrada de madera descansa en un arco carpanel y una bóveda de arista.
Su frontis se encuentra enlucido y pintado de amarillo; está adornado con varios esgrafiados decorativos alrededor del óculo de lo alto, del rosetón, de las ventanas y de la hornacina; tiene una portalada clasicizante de piedra blanca con el portal rectangular flanqueado por finas pilastras adosadas a los montantes, un entablamento con volutas y encima una hornacina con la imagen de Jesús Salvador; una moldura horizontal blanquecina divide el frontis en dos zonas, parte de abajo con dos ventanas rectangulares a ambos lados, parte de encima, con un rosetón moldurado y atrompetado y un marcado frontón triangular en la zona central con un pequeño óculo en medio del tímpano y una cornisa cóncava en las alas.
Los altares laterales y el sagrario son del arquitecto modernista Josep Maria Jujol (1879-1949) de Tarragona que los trazó entre 1944 y 1947.
Dimensiones. 20'25 x 6'80 x 11'47 metros respectivamente de largo, ancho y alto; la anchura total desde el fondo de las capillas laterales mide 13'31 metros.
Campanario coetáneo del templo. Tiene un alto primer cuerpo de planta cuadrada (3'45 x 3'45 m) con los muros, como el frontis, enlucidos y pintados de amarillo con sillares de piedra blanca visibles en las esquineras; encima se erige un segundo cuerpo ochavado o celda con ventanas de arco de medio punto con marco de grandes sillares en piedra blanca, una en cada cara alterna, y un coronamiento a base de una sencilla cornisa y una torrella con óculos en caras alternas y tejado piramidal con piezas vidriadas color granate.
Entrando en el templo, a la izquierda, se pasa al campanario; una escalera de obra estrecha con barandilla enyesada y un ojo escaso llega hasta el corazón, desde este punto los escalones se hacen más altos; la celda tiene dos campanas colgadas en el centro; está cubierta por un envigado horizontal; tiene abierta una trampilla que, por una escalera de gato, permite acceder a la torrella.
Situación: sobre el ala izquierda del templo haciendo ángulo en el suroeste del frontis encarado a poniente.
Altura: 22'54 metros.
Esbeltez: 6,5

(Original)
Alçada del campanar22.54DescripcióAltitud: 125 metres.
Església neoclàssica consagrada el 1796 i reconstruïda després de les destruccions sofertes el 1936. Consta d'una nau de quatre trams desiguals coberta amb una volta de llunetes sobre tres arcs torals de mig punt; una imposta motllurada i un fris de denticles recorre tota la base de la volta; per sota d'ella baixen pilastres de capitell compost adossades als pilars quadrats que sostenen els arcs formers de mig punt que separen la nau dels passadissos laterals. El presbiteri recte té sota la imposta unes raconeres que li donen l'aspecte poligonal; al seu damunt hi ha una volta de quart desfera bellament pintada. El cor amb una balustrada de fusta descansa en un arc carpanell i una volta d'aresta.
Els seu frontis es troba arrebossat i pintat de groc; està ornat amb diversos esgrafiats decoratius al voltant de l'òcul del capdamunt, de la rosassa, de les finestres i de la fornícula; té una portalada classicitzant de pedra blanca amb el portal rectangular flanquejat per fines pilastres adossades als muntants, un entaulament amb volutes i al seu damunt una fornícula amb la imatge de Jesús Salvador; una motllura horitzontal blanquinosa divideix el frontis en dues zones, part de sota amb dues finestres rectangulars a banda i banda, part de sobre, amb una rosassa motllurada i atrompetada i un marcat frontó triangular a la zona central amb un petit òcul al mig del timpà i una cornisa còncava a les ales.
Els altars laterals i el sagrari són de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol (1879-1949) de Tarragona que els va traçar entre el 1944 i el 1947.
Dimensions. 20'25 x 6'80 x 11'47 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 13'31 metres.
Campanar coetani del temple. Té un alt primer cos de planta quadrada (3'45 x 3'45 m) amb els murs, com el frontis, arrebossats i pintats de groc amb carreus de pedra blanca visibles a les cantoneres; al seu damunt s'erigeix un segon cos vuitavat o cel·la amb finestres d'arc de mig punt amb marc de grans carreus en pedra blanca, una a cada cara alterna, i un coronament a base d'una senzilla cornisa i una torrella amb òculs en cares alternes i teulada piramidal amb peces vidriades color grana.
Entrant al temple, a l'esquerra, es passa al campanar; una escala d'obra estreta amb barana enguixada i un ull escàs arriba fins al cor, des d'aquest punt els graons es fan més alts; la cel·la té dues campanes penjades al centre; està coberta per un embigat horitzontal; hi té oberta una trapa que, per una escala de gat, permet accedir a la torrella.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 22'54 metres.
Esveltesa: 6,5
Cèlia Llauradó
Cèlia Llauradó2 años atrás
Juan Jose Rico Castaño
Juan Jose Rico Castaño2 años atrás
Magí Mejías
Magí Mejías2 años atrás
Oscar bustamante
Oscar bustamante2 años atrás
Lugares recomendados